Vinske ceste Slavonije i Baranje su tradicionalni projekt Rotaract kluba Osijek organizirane tako da se obilaze kako velike, tako i male vinarije na području Slavonije i Baranje. Moglo bi se reći da smo tijekom skoro dva desetljeća ovog projekta obišli gotovo sve vinarije na ovom području, a u neke od njih se često i rado vraćamo. Koliko je projekt uspješan govori i činjenica kako je upravo ovaj događaj jedan od najposjećenijih u Districtu. Cilj Vinskih cesta je međusobno druzenje između Rotaractera i Rotarijanaca iz cijele Hrvatske.

Vikend za kulturu jedan je od mlađih projekata Rotaract kluba Osijek koji se prvi put organizirao 2013.godine. Cilj ovog projekta je promovirati mlade umjetnike tako da za njih organiziramo vikend tijekom kojeg ce oni moći predstaviti svoje likovno, glazbeno i dramsko stvaralaštvo. Osim studenata s Umjetničke akademije u Osijeku, sudionici ovog projekta su i učenici Glazbene škole Franje Kuhača za koje se tijekom vikenda osigura sve potrebno kako bi njihovo predstavljanje bilo sto uspješnije.

Božićne i Uskršnje radionice su naši dugogodišnji projekti. Svake godine, vikend prije blagdana, organiziramo radionice za djecu na kojima naši članovi s djecom izrađuju razne čestitke i ukrase povodom Božica i Uskrsa, a ujedno na taj nacin pomažu i roditeljima da za to vrijeme obave posljednje pripreme za blagdane. Ove projekte radimo u suradnji s Gradskom i sveučilišnom knjižnicom u Osijeku u čijim se prostorijama i održavaju radionice.

Božićne i Uskršnje košarice su projekti koji se organiziraju na razini cijelog Districta sto znaci da gotovo svi klubovi u Hrvatskoj u vrijeme blagdana organiziraju pomoć za najpotrebnije. Rotaract klub Osijek košaricu organizira s Crvenim križem koji dostavi popis socijalno najugroženijih obitelji na području Osijeka i firmama koje doniraju svoje prehrambene proizvode i higijenske potrepštine. Nakon što se od prikupljenih proizvoda slože paketi, članovi kluba ih razvoze potrebitima kako bi im barem na neko vrijeme osigurali osnovne životne uvjete