Najviše dobiva onaj tko najbolje služi.

O Rotaractu

Rotaract je program organizacije Rotary International. Rotaract klubovi djeluju uz pomoć svojih lokalnih Rotary klubova i njihovo ime dolazi od kombinacije riječi Rotary i action što znači “Rotary u akciji”. Prvi Rotaract klub osnovan je 1968. godine u gradu North Charlotte, Sjeverna Karolina, SAD. Danas postoji više od 9500 Rotaract klubova s 290 000 članova u oko 177 zemalja diljem svijeta.

 

Rotaract Osijek

Rotaract club Osijek djeluje od 1996. godine te uz ostale Hrvatske klubove pripada Districtu 1913. (od 18. lipnja 2011). Svečano primanje u rotarijansku obitelj imao je 2. svibnja 1998. godine. Okuplja mladiće i djevojke između 18 i 30 godina starosti koji vlastitim angažmanom pomažu poboljšanju života ljudi u svojoj okolici, razvijaju upravljanje i profesionalne sposobnosti, te stvaraju mrežu domaćih i međunarodnih prijateljstava.

 

Područja djelovanja

Poticanje i unaprijeđivanje suradnje između istovrsnih i sličnih udruga i organizacija u Hrvatskoj i inozemstvu na području kulture, izobrazbe, znanosti, gospodarstva, ekologije, turizma, sporta i drugim područjima, zasnovanih na načelima etičnosti za svakoga čovjeka, te promicanje i organiziranje susreta i ostalih kulturnih manifestacija na načelima mira i nenasilja.

 

Cilj Rotaract kluba je omogućiti mladima poboljšanje i unapređenje znanja i vještina tijekom profesionalnog razvoja, suočavanje i rješavanje problema zajednice i poticanje boljih odnosa među svim ljudima svijeta putem mreže prijateljstva i uzajamnog razumijevanja.