Najviše dobiva onaj tko najbolje služi.

Isidora Stanić
Članica
Sara Zobundžija
Članica
Sonja Grčić
Blagajnica
Dora Zobundžija
Počasna članica
Marko Stjepanek
Prošlogodišnji predsjednik
Paula Danko
Predsjednica
Nikolina Babić
Tajnica
Ena Grčić
Članica
Ivana Rašić
Članica
Lana Lončarić
Članica
Miroslav Franjić
Kandidat

Najviše dobiva onaj tko najbolje služi.

O Rotaractu

Rotaract je program organizacije Rotary International. Rotaract klubovi djeluju uz pomoć svojih lokalnih Rotary klubova i njihovo ime dolazi od kombinacije riječi Rotary i action što znači “Rotary u akciji”. Prvi Rotaract klub osnovan je 1968. godine u gradu North Charlotte, Sjeverna Karolina, SAD. Danas postoji više od 9500 Rotaract klubova s 290 000 članova u oko 177 zemalja diljem svijeta.

 

Rotaract Osijek

Rotaract club Osijek djeluje od 1996. godine te uz ostale Hrvatske klubove pripada Districtu 1913. (od 18. lipnja 2011). Svečano primanje u rotarijansku obitelj imao je 2. svibnja 1998. godine. Okuplja mladiće i djevojke između 18 i 30 godina starosti koji vlastitim angažmanom pomažu poboljšanju života ljudi u svojoj okolici, razvijaju upravljanje i profesionalne sposobnosti, te stvaraju mrežu domaćih i međunarodnih prijateljstava.

 

Područja djelovanja

Poticanje i unaprijeđivanje suradnje između istovrsnih i sličnih udruga i organizacija u Hrvatskoj i inozemstvu na području kulture, izobrazbe, znanosti, gospodarstva, ekologije, turizma, sporta i drugim područjima, zasnovanih na načelima etičnosti za svakoga čovjeka, te promicanje i organiziranje susreta i ostalih kulturnih manifestacija na načelima mira i nenasilja.

 

Cilj Rotaract kluba je omogućiti mladima poboljšanje i unapređenje znanja i vještina tijekom profesionalnog razvoja, suočavanje i rješavanje problema zajednice i poticanje boljih odnosa među svim ljudima svijeta putem mreže prijateljstva i uzajamnog razumijevanja.